"Избиват се хората. Ние с това никога не сме правили политика, но за съжаление броят на загиналите се вдигна по време на управлението на Бойко Рашков. Година и половина не пипнаха - не направиха нищо", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандалите около магистрала "Струма", който се разрази миналата седмица.

Борисов, който е на посещение в Рилския манастир, говори и за протеста на "Демократична България" (ДБ) пред президентството, който се проведе миналата седмица. БЛИЦ припомняха, че те негодуваха срещу служебното правителство, което все властта едва преди дни.

"Най-трудно те (бел. авт. - ДБ) се коментират. Помня когато имаха кандидат за президент - Лозан Панов, години наред "знамето" им бе борбата за някаква си тяхна реформа в съдебната система, а после отидоха и клечаха пред президентството и подкрепиха Румен Радев. То тяхното дори е и смешно.

"Отровното трио" отидоха двама от тях да протестират срещу третия , който е министър. Та докато не станат всички министри явно няма да се успокоят", заяви Борисов.

"Радев ме обиди като ме сравни с Петков, че и аз съм "разхвърлял" тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл", заяви лидерът на ГЕРБ по повод думите на Радев от миналата седмица, който сравни управлението на кабинета "Петков" с това на правителствата на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че не трябва да има договор с "Газпром". 

"Ако не се правеха на фалшиви герои можеше да си продължат доставките и през това време да сключат дългосрочен договор.

Целта е била да фалират "Булгаргаз". Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Пеканов е много подготвен човек. От казаното от него стана ясно, че ние нямаме подготвен План за възстановяване. Не знам българите как си представят това пилеене година и половина на пари. Да не дава Господ ние да сме на власт когато трябва да плащаме всичко това.

Експериментът Петков-Василев донесе милиарди щети. Катастрофа във всяка една сфера", категоричен бе той.

"С всеки изминал ден от щетите, които са нанесли партията на "Промяната" в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях.

Не мога да говоря за другите парии преди да минат изборите.

На Кирил Петков и на неговата партия му се случи за шест месеца това, което се случи на нашата партия, но ние удържахме десетина години.

Но си отиват като много богати хора, много.

Всички им лъжи една по една блеснаха", заяви лидерът на ГЕРБ и отиде да види новата пречиствателна станция на Рилския манастир.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук