На днешния ден, ние му отдадохме прекалено голяма значимост, аз съм простил на враговете, аз съм вярващ човек, има кой да ги съди. Този лош сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ тепърва ни предстои. Това заяви на предизборна среща в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не зная Кашпировски ли е, кой е, но той го надмина. Успяха да успят 2 години българите. И сега като се събуждат и гледам, че парите им ги няма, гледа какво става с веригите… И сутринта по телевизията наглеят, излизат техни представители и наглеят. Ама ако не е този народ, да ви пълни торбите, няма да съществувате“, ядоса се той.

Кое наложи да се вдигне инфлацията преди войната - договориха се и вдигнаха цените на бензина и нафтата. Това повлече и доведе до хиперинфлацията в момента. Кой го допусна – тези хора, но с много мощна медийна подкрепа всичко това се замита. Българинът обаче най-много се дразни да му бръкнат в джоба.

„Продължаваме да сме най-големият износител на ток, оръжие, горива в ЕС. Това е нашата икономика, определена като успешна от ПП. Ами утре, дай Боже, като спре войната, с какво ще се пълни хазната? Да, наричах го мазнинка, като добър стопанин знаех, че какво изкараме, да го сложим в резерв, народът да си има“, отбеляза той.  

„Днес разбрах, че са нападнали Асен Василев в центъра. Първо помислих, че е Делян Добрев и ми се изправи косата. Това е недопустимо и го осъждам категорично. Те с тази насадена омраза това предизвикват“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Рашидов със смразяващи думи към Борисов, залата в Пловдив притихна БЛИЦ TV

„Само за 2 години партията на Промяната не може сама да се пребори с ГЕРБ, ДБ не може да се пребори сама с ГЕРБ. И започнаха да търсят отломки на ГЕРБ. Петя Ставрева пет години беше евродепутат и взимаше евра благодарение на ГЕРБ.

20 години работа с Америка, Америка е велика страна! Бил съм и при Обама на камината, и при Тръмп на камината. Сега Асен Василев си позволява да говори, че американците ме заплашили, че или ще ги подкрепим, или ще ме сложат в „Магнитски“. Десетки разговори сме водили, но никога такъв разговор не е имало“, категоричен бе Борисов.

„Ако продължим с тази омраза и след 2-ри, нищо добро не очаква народа. На който му е мил народът, трябва да преглътне егото, дори партийния интерес и да се направи редовно правителство. То няма да е стабилно, при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно“, посочи той.

„Те лъжат безобразно с този фискален резерв. Той си пуска в Инстаграм 16 млрд., аз си пусна днеска оставих им 30 млрд. фискален резерв. Не виждам защо така лъжат, то ще блесне сега, като внесат бюджета. БНБ им е дала прогноза под 1% БВП. Как ще го направят сами? С правителство на малцинство и нашите депутати ще подкрепят подобна глупост? Е, то е видно, че няма стане!

В нашата програма данъците не се пипат. 10% плосък данък. Точка! Как ще допусна аз да се вдигнат данъците? Кой ще плаща данъците, ще минат в сивия сектор. Ние трябва да платим целия бизнес вересиите на Василев. Няма да подкрепим това нещо!

Трябва ни Кашпировски да ви... или както от Лъки, това ми е любимо филмче, и вика "Лъки, ти си геврек“, ето това искат да направят Промяната с хората, но не ни хваща упойката още“, изтъкна Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук