Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и футболната легенда Христо Стоичков откриват нов спортен комплекс в Пловдив.

Комплексът се намира на булевард "България“ в града и е направен с общински средства.

Освен Борисов и Стоичков, там са още кметът на Пловдив Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметове, както и депутат от пловдивската листа на ГЕРБ. На събитието присъства и легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев.

“След стадиона на "Ботев" и след стадиона на "Локомотив", да не ни гледат накриво хората на Марица, ще им направим стадиона, ще струва към 10-11 млн. Досега нямам неизпълнено обещание, ако Господ е дал...“, заяви Борисов.

"Днес какво правим – фалирал отбор на Марица, заместник-кметът го вдига. Кметът прави това, което виждате тук, ние гарантираме, че в следващия бюджет ще го довършим. Кое не ви харесва? Красив проект е Околовръстното на Пловдив. Вие не можете да излезте града, ако не го направят, заяви Борисов пред журналисти.

„От това, което е казал – дадоха ми да го прочета, президентът е прав в едно – всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна. Аз съм се позиционирал за първото място. Това е моята битка“, каза Борисов относно изявлението на държавния глава и процесите в ДПС.

„Да потъна пак в анти, против? Моята е най-лесна. Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС. Какво тогава да коментирам процесите там?“, попита той.

„Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо – нито за президентски избори, нито за парламентарни. За нищо. Нито в парламента. Не мога да отрека, че по време на сглобката заедно с ДПС взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях – помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа“, припомни той.

По отношение на сблъсъка между Радев и Пеевски той заяви: „Той не касае нас. Те да си се сблъскват колкото си искат. Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях. Те го подкрепиха. Когато аз се сблъсках с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да казва: хайде да се позиционираме. Моята позиция е ясна. Аз искам ГЕРБ да управлява, за да се случва това, което в момента се случва и в Пловдив“.

„Тези, които искат да се разправят всеки ден, за да им се чуват имената, така го правят. Моята задача, на ГЕРБ, на нашите кметове – от сутринта Коцето (Костадин Димитров, кмет на Пловдив – бел. ред.) ми е сложил 20 проекта на масата. И всичко това са пари. Трябва стабилност, трябва спокойствие, да се напълни бюджета“, подчерта Борисов.

„Нашето верую е ниски данъци, спокоен бизнес, той да генерира приходи, които с благотворителност да дава. А общината и държавата да си правят инфраструктурните проекти и да подпомагат всичко това“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че темата за ДПС и Радев изобщо не му е интересна. „Аз с ДПС не съм работил, не съм правил коалиция. Подпомагали сме се, когато е имало нужда, били са отговорни по време на сглобката и толкова. Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да си вдигне избирателната активност, да можем да направим правителство. Ние ако отсега почнем анти, анти – трябва да избираш. Е как ще направим правителство?“, попита той.

„Това, което вчера се е случило, е ново разделение. С кой ще направим правителство? ПП и ДБ казаха, че около „Възраждане“ трябва санитарен кордон. Сиреч не могат с тях. Не могат и с ДПС, не могат и с нас – или могат. Същото важи и за ГЕРБ. Като изключим отсега няколко партии, ами то няма смисъл от избори“, коментира той.

„Точно обратното трябва да бъде. Нека се кара който с когото иска. Тези, които искат да градят, тези, които искат видими резултати, както кметът ми показва сега, и след една година тук ще показват още, това е за мен важно.

Аз съм минал през тези времена разделни, когато всички са били срещу нас, всички са били с нас. Историята показва, че ГЕРБ може да работи с патриотични формации и с реформаторски блокове. С тях съм бил в коалиция. Всичко останало е работа на партийните лидери как ще си проведат кампанията.

Защото така са избрали, считат се за съизмерими Радев и Пеевски и държат общественото мнение в тях си. Никой от тях не казва как ще управлява, с кой ще управлява. С 30, 20 депутати управлява ли се? Нито единият, нито другият. Замерят се. Или ако има нещо, което си знаят един за друг, да си го кажат, а не днес правим хубави неща, цялото ми време и въпроси са свързани с това.

Ей дотук ми дойдоха, да ви кажа честно. Въобще не ме интересуват техните драми.  Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява – с много добри кметове, много добри експерти“, посочи още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!