Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България", която ще участва на парламентарните избори съвместно със "зелените" и гей формацията ДЕОС, е захранена с 400 000 лева от офшорна фирма с регистрация на Сейшелските острови, пише "Уикенд".
Парите са били усвоени от учредителите на "Дай, България", както я наричат в политическите среди, през септември 2016 г., три месеца преди Христо Иванов официално да обяви създаването на бутиковия си политически проект.

С част от средствата е бил платен наемът за учредителното събрание, провело се в търговски център, другите пари са предвидени за наемането на лоялни към партията наблюдатели, които ще следят за изборни нарушения пред урните по време на парламентарните избори на 27 март.

Интересен детайл е, че финансовата инжекция е дошла от офшорка, регистрирана от адвокат от кантората на Боряна Тулешкова, дъщеря на доскорошната шефка на отдел "Икономика и регулация на търговската дейност" в Столичната община Костадинка Тулешкова, която трябва да бъде пенсионирана през април тази година.

Тя е неформален касиер на партията на Христо Иванов. Тулешкова оформя документацията и финансовите отчети на брадатия бивш министър на правосъдието. С нейно съдействие Иванов бе захранен и с 1,2 милиона лева грантаджийски пари от фондацията на Сорос "Америка за България". Милионите Христо Иванов усвоил като директор на "Българския институт за правни инициативи".

Припомняме, че Костадинка Тулешкова бе набутана в Соличната община от Иван Костов през далечната 1998 г., впоследствие общинарката премина към лобито на Стефан Софиянски, за да расте в йерархията. Тя е изключително близка с Командира и с Христо Иванов и е най-добрата приятелка на майката на бившия министър - Мария Бойкикева.