Борещата се за 0.7% от гласовете на българите секта на проваления бивш правосъден министър Христо Иванов – Пинокио, днес за пореден път ще пробва да се подиграе с държавата, въпреки мантрите за „нов морал“.

След скорострелното съдебно решение на подчинения на олигархията Софийски градски съд, произнесъл се по регистрацията на партията в същия ден в който беше и съдебното заседание, при положение, че мнозинството от българите чакат с години разрешаването на съдебните им спорове, последва друг режисиран сценарий.

В понеделник стана ясно, че са подадени 3 жалби против решението на СГС за регистрация на партията, две от които от приближени до Иванов лица от ръководството на „ДА(Й) България“. Очевидният опит на Пинокио да избегне самостоятелното участие на изборите със спретнатото от самия него активно мероприятие, за да не бъде разобличена мижавата електорална подкрепа за грантаджийската секта, лъсна с целия си блясък вчера, при организирането на „подписка“ за участие на „ДА(Й) България“ в коалиция.

В желанието да преброи твърдия си електорат, „ДА(Й) България“ на практика излъга повече от 20 000 души, да се подпишат върху бели листове, за несъществуваща коалиция Движение „Да, България“. Както БЛИЦ пръв писа, съгласно Изборния кодекс подписите могат да се полагат единствено пред упълномощени от коалицията лица, с нарочно решение на тази коалиция. До ранните часове на днешния ден такава коалиция обаче все още не беше факт, което автоматично означава, че всички събрани подписи са невалидни.

Пълната с адвокати и преподаватели по право секта на Христо Иванов, начело с доцент Кристиан Таков, внук на комунистическото величие Пеко Таков, едва ли е пропуснала да прочете закона и много добре знае, че подписи за бъдеща коалиция не могат да са валидни пред ЦИК.

Това обаче очевидно няма да попречи на „моралистите“ от „ДА(Й) България“ днес да подадат заявление в ЦИК за регистрация на коалиция Движение „Да, България“, съставена от Зелените и ДЕОС.

Дали ЦИК ще се поддаде на натиска на олигархията и ще регистрира нередовната коалиция, или ще спази закона и ще отреже мераците на болните за власт последователи на ултралибералния фашизъм (както точно ги описа Красимир Каракачанов – те са „кресливата“ част от обществото, която напълно недемократично не зачита чуждо мнение), ще се разбере в близките часове.

Но е факт, че социалните мрежи вече изригнаха против манипулацията на ГМО-проекта на Сорос и Прокопиев и с основание питат, дали  лишената от всякаква програма партия „ДА(Й) България“, ще погазва и за в бъдеще така закона, при положение, че основната й мантра е имено борбата за спазване на законността.