"Да, България" е изключила  общински съветник Методи Лалов. Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

„Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията.
Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП).

С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция", посочва Лалов. 

"Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на "Да, България" ще бъде подалия формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева", добавя той.

Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори.

Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите“, написа още Лалов.