Големият дебат между кандидатите за "Дондуков" 2 - генерал Румен Радев и Цецка Цачева приключи. Преди това обаче двамата направиха последни обръщения към симпатизантите си.
"Ние вървим към бъдещето, обърнати назад и на всяка крачка се спъване. Трябва да се обърнем напред, да се обединим и да спрем да се разделяме. Преди пет години президентът бе посочен от ГЕРБ - резултатът го видяхме. Нека този път не правим тази грешка", заяви Радев.

"Когато не си истински и не си себе си няма как да заблудиш гражданите. Аз тръгвам към "Дондуков" 2 с опита, които съм натрупала и с решителността си. Това на което държа е, че България трябва да спазва посоката си - трябва да останем в Европа, защото и Европа е в България. Трябва да работим и за демократичните ценности - това е отговорността ни в избора, който ще направим в неделя", бе призива на Цачева.

Преди последните си призиви двамата споделиха и мнение дали биха назначили посланици, които имат връзки с ДС.

"Категорично няма да подкрепя подобни назначения. Тук ще последвам примера на сегашния президент", заяви Цачева.

Радев обаче бе с по-меко мнение: "Познавам хора, които са дали всичко, дори и живота си, в името на България. Те не са били доносници - те също са достойни българи и към всеки трябва да се постъпва индивидуално".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!