Бизнесменът Иво Прокопиев профуча с джип БМВ Х5 край журналисти от различни медии, които го чакаха след участието му в сутрешния блок на Нова телевизия. Така той се скри като мишка навръх Мишкин ден и репортерите не успяха да му зададат истинските въпроси, свързани с участието му в скандалната приватизация в годините на прехода, чиито отговори са изключително интересни за обществото.
Прокопиев остана в сградата на Нова телевизия един час след края на участието си в сутрешния блок, където бе приет с мотив "право на отговор" комфортно и с любезни обтекаеми въпроси от Ани Цолова и Виктор Николаев, както вече информира БЛИЦ. От наши източници разбрахме, че чака кола да дойде и да го прибере. Защо маститият бизнесмен допусна конфузна ситуация да остане без превоз, не стана ясно. Едно от обясненията е, че не е искал да се срещне с журналистите, които го чакаха отвън. Репортери на различни български медии стояха два часа на крака пред бариерата на Нова телевизия, водени от желанието да си свършат работата и да дадат на свои читатели и зрители възможност да получат отговори на въпроси, свързани с участието на Прокопиев в скандалната приватизация в годините на прехода.Охраната на медията, действаше явно по разпореждане отгоре, като ятаци на партизанин, не допусна журналистите на топло и категорично отказа да даде каквато и да било информация за това дали Прокопиев не си е тръгнал пред аварийния изход. На представителите на медиите беше разпоредено да чакат зад бариерата.

Прокопиев не вдигаше и телефона си. На позвъняването на репортера Аника Димитрова от Канал 3 не отговори той, а женски глас. Към 8:40 в подземния паркинг на Нова телевизия влезе Джип БМВ Х5. Пет минути по-късно автомобилът излезе, а на задната седалка пътуваше Иво Прокопиев. Колата не спря, въпреки сигналите, които журналистите даваха.

Джипът с Прокопиев стигна до сграда на ул. "Шейново", където бизнесменът влезе - вероятно на отчет при половинката си Галя Прокопиева, която "кара влака" в семейството и в бзнеса.

Важни за обществото въпроси бяха спестени на Прокопиев при гостуването му в Нова телевизия. Така и не стана ясно дали бизнесменът има притеснение от това, че МВР и ДАНС започват проверки на приватизираните обекти от началото на приватизацията и има ли той притеснения за "Каолин"; препоръчал ли е наистина Плевнелиев за министър и има ли някой друг, когото да е препоръчал; действително ли е получавал заплахи за живота си от Цветан Василев и кое наложи смяната на позициите към банкера сега.

Яна АТАНАСОВА, БЛИЦ