От това, което току що бе казано, няма нищо вярно, от казаното в студиото ви. Вчерашната му корекция обаче е вярна. Преди бях председател на КРИБ, която от годините 2005-2006 заработи с изпълнителната власт. Това заяви в ефира на Нова телевизия Иво Прокопиев по повод на думите на премиера Бойко Борисов преди дни, че бизнесменът му е предлагал министри на времето.
"Имахме много близки работни отношения. Министри не съм му предлагал, особено тези имена, за които той говори. По времето на Станишев КРИБ за първи път имаше по-големи права. Случиха се все хубави неща, тогава България много хубаво стоеше на световната сцена. С влизането през 2007 година в ЕС това нещо се пресече. Европейските фондове имам чувството, че са проклятие за нас. Тогава започна захлаждане между отношенията на КРИБ и правителството на Станишев. Бизнесът се опита да търси политически диалог с политическите представители. Тогава ГЕРБ идваше на власт. Напълно легитимно и регламентирано КРИБ произвеждаше над половината от брутния вътрешен продукт", поде да говори Прокопиев, който уж желаеше да даде яснота, но сякаш някак замазваше просто очите на зрителя, защото бе поискал право на отговор по съвсем различен казус.
 
"Не му прави чест на Борисов да говори, че съм назначавал министри, така навлиза в жълтата булевардна преса” заяви Прокопиев по повод на думите за премиера и довърши ретроспективния си разказ. "Подписахме пакт през 2009 година и поискахме няколко неща тогава."

Виктор Николаев реши да отново да подеме темата, заради която Прокопиев бе в студиото, но уви, червенобузестият бизнесмен  отново реши да говори това, което си иска. Водещият го запита за отношенията му с Дянков. 

"Нека да оставим битовизмите. Принципът е, че ние подписахме това споразумение с три от петте основни политически сили, само ДПС и БСП отказаха да го подпишат", продължи той.

След поредния въпрос на водещите, Прокопиев се пак бе принуден да отговори дали е предложил за министри изброените от премиера Борисов имена.

"Конкретни разговори между тези четири души не е имало нито за Трайков, нито за Караджова, Дянков или Плевнелиев. Дянков ми е състудент, беше автор на "Капитал" дълги години. Бяхме заедно на една церемония, на която връчи наградата на Орешарски. Поддържали сме контакт, но лично. Нищо повече от това. Той не е предложен от мен, не е избран от мен и не е гласуван от мен", каза той, но едва ли някой от зрителите хвана вяра на думите му.  
 
"Доколкото разбрах от подтекста това, което е предизвикало гнева на премиера, е дадено интервю от Цветан Василев. То не публикувано в "Капитал". То е в рамките на друг проект, беше публикувано в над 20 сайта и е прочетено от над 600 000 души. Нямам никаква комуникация с банкера. Моята оценка за фалита на КТБ не е променена. Не е възможно сам Василев да направи това, което се случи. Имал е политическа подкрепа от три правителства. От това на Станишев, от това на ГЕРБ и това на Орешарски", хвърли обвинение Прокопиев, без да обясни защо все пак обширни извадки от въпросното интервю бяха предъвквани дни наред и в неговите сайтове.
 

"Имаше информация за заплаха за атентат подготвен срещу мен и моето семейство. Съответните служби информираха мен и съответно господин Борисов. Имах среща с премиера, на която научихме тази информация, нямам забележки, той реагира идеално тогава", призна Прокопиев.
 
"Аз, за себе си, като личност, бизнесмен и предприемач, нямам планове за влизане в политиката. Не планирам такова нещо. Ако политическият процес по нящкакъв начин ангажира гражданската ми енергия бих се решил да участвам според компетенциите си", завърши Прокопиев.