Имали сме контактни, формални контакти с тези хора - Кирил Петков и Асен Василев, докато бяха министри. Тогава заявяваха, че като министри ще изпълняват задълженията. Това каза по Нова Тв ген. Атанас Атанасов от ДБ.

Атанасов коментира твърденията, че Христо Иванов е ходил при бившите служебни министри да им се моли да се присъединят към неговата партия.

Източници: Христо Иванов три пъти ходи да се моли на Кирил Петков, но... СНИМКА

"Демократична България" е сериозна политическа сила, имаме морал. Какво значи да се молим на някой, несериозно е.

Не сме ги канили Петков и Василев да станат част от нашите избирателни листи. Готови сме на взаимодействие, трябва да определим тази форма.

Има сигнали, че искат да се срещнат с нас и скоро ще се срещнем и ще обсъдим нашата форма на партньорство, допълни ген. Атанасов.

"Нямаме никакви притеснения новата партия да дръпне гласове на десницата. Може да се получи амалгама между десни и леви, които искат едно - промяна.

Корпорацията ГЕРБ е на власт и това е изключително пагубно за държавата. Нашата основна задача е да демонтираме Борисовата държава, трябва да има мнозинство, което да излъчи правителство на промяната и то да демонтира този модел:, каза още ген. Атанасов.

На въпроса, ДБ кой би подкрепила при евентуален балотаж между кандидат на ГЕРБ и Радев на изборите за президент, генералът бе доста уклончив. 

"Много бързате. Нека да видим кои ще излязат на терен. Много сложни избори предстоят за избирателите. Имаме три варианта за явяване на президентски избори. Нека изберем един и после да ви го представим. Проблемът е в това, че дясноцентриските сили са разцепени заради ГЕРБ. Има социолози, които показват, че не малка част от нашите избиратели на първи тур биха гласували за Радев", каза Атанасов