Депутатите ще обсъдят и гласуват проект на решение за избиране на председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Вносители са Николай Денков и Надежда Йорданова от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ . Те предлагат начело на комисията да застане колегата им и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Според приетата програма парламентът ще разгледа на второ гласуване промени в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, с вносители депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Поправките са насочени към опазване здравето на децата до 18-годишна възраст, като се предвижда забрана за употреба, продажба и предлагане на изделия, различни от тютюневи изделия, бездимни тютюневи изделия, нови тютюневи изделия и нагреваеми тютюневи изделия.

Става дума за ограничаване употребата на вещества, субстанции, течности на базата на растения, билки или плодове, които не съдържат тютюн или никотин, и могат да бъдат консумирани чрез процес на горене, нагряване, изпарение или др., както и растения и вещества, забранени в закона за контрол върху наркотичните вещества.

В дневния ред на заседанието е предвидено и първото гласуване на изменения в Закона за гражданската регистрация, както и в Закона за опазване на околната среда.

Според програмата депутатите трябва да обсъдят и проект на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна за продажба на оборудване, предназначено за АЕЦ „Белене“, предложен от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.