Ние от наша страна заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в множество кризи - ковид криза, здравна, социална, икономическа. Виждаме и инфлацията на какви нива е, виждаме цените на храните и тока, парното и транспорта. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ след срещата с президента Радев. 

"От тази гледна точка, българските граждани имат нужда от сигурност, стабилност. Очакват от Народното събрание и бъдещото правителство овладяване на кризите, повишаване на доходите и стандарта на живот и най-вече - сигурност. В последните години сме свидетели на политическа криза, криза на демокрацията, на държавността. Затова знаете, че през 2016 година мотото ни беше "Да възстановим нормалността в политиката". В основата на всичко стои една думичка - диалог", заяви още той.  

Карадайъ сподели, че ДПС ще реши дали да подкрепи кабинетът на "Продължаваме промяната" след като видят какво ще предложат, като изтъкна, че персоналният състав на министерски съвет е от особено значение. 

На въпрос дали депутати от ДПС имат лична охрана в парламента, Карадайъ отговори: "Мен ли ме визирате? Да, охрана съм на всички граждани, на правата и свободите, на човешките и политическите им права. Не само аз, но и цялата ни парламентарна група, цялото ръководство и цялата партия сме охрана."

"Реформи в съдебната система трябва да има, но до толкова до колкото минава през законодателството. Законодателният орган е Народното събрание. Колкото до хората, които застават начело, там има компетентни органи. 

Според него, не е лоша идея в парламента да се влиза само със зелен сертификат и депутатите да дават пример.

Карадайъ пожела успех на новия председател на Народното събрание и го посъветва да спазва Конституцията и законите на страната.