КНСБ иска спешно да се въведе закон за необлагаемия минимум. Неравенствата са най-тежки в България, и това се дължи на данъчната политика, която водим през последните 10 години. Крайно време е дебатът да бъде сложен на масата с решения. България е шампион на най-богатите и най-бедните. Това каза Пламен Димитров, президент на КНСБ предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Малкото най-богати стават все по-богати, а бедните все по-бедни. Има популизъм в България и спешна нужда от данъчни промени", каза още той. 2/3 от българите получават под средната заплата. Очевидно е, че има концентрация на средствата в малко ръце", разкри Димитров.

"Не искаме да вкарваме хората в затвора, искаме необлагаемият минимум да бъде равен на една минимална работна заплата. До края на месеца ще разговарям с Борисов по темата", категоричен бе президентът на КНСБ.
 
"Залагаме работещи в ЕС и САЩ данъчни механизми", допълни той.
 
"Очаквам до края на управлението да бъде въведен или заявен необлагаемият минимум. Идеята е бедните да плащат по-малко, а не богатите повече. Ние на избори не ходим. Искаме да направим нещо за хората", завърши Пламен Димитров.

"Дайте на хората необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата и тя да бъде приспадана от всеки доход. Искаме тази мярка да обхване всички хора. Предлагаме и допълнителни финансови стимули", уточни той.