ОЛАФ разследва обществена поръчка, осъществена по времето, когато настоящият президентски съветник Пламен Узунов е бил вътрешен министър в служебния кабинет на Румен Радев. Това стана ясно от думите на Красимир Ципов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ по Канал 3.

"Човек от политическия кабинет на Пламен Узунов е бил в комисията, която е оценявала кандидати за поръчка за 29 милиона", заяви Ципов.

"Сериозни компании са били отстранени по време на процедурата", заяви Ципов.

"Изнесените факти от прокуратурата са доста смущаващи и евентуално, ако бъде повдигнато обвинение, има определени факти, които биха могли да бъдат охарактеризирани като такива действия", заяви Ципов за информацията на прокуратурата, че има съмнения за Пламен Узунов за търговия с влияние.

"Не мисля", заяви Ципов на въпрос дали обвиняемият Васил Божков може да разклати правителството със своите фейсбук постове.

"Има публикации, които не са подкрепени с доказателства. Вместо да лансира свой политически проект, по-добре да се завърне и да се защитава", каза Ципов.

"По такъв начин да се влиза в личното пространство на премиера е доста смущаващо", заяви Ципов по повод разпространените снимки от спалнята на Борисов.

Той коментира и промените в Закона за МВР.

"Категорично не става дума за паралелна структура на НСО", подчерта Ципов.

"Променената среда за сигурност, приоритетът за противодействие на битовата престъпност, налага обединението на жандармерията и СОБТ", заяви Ципов.

"Изключително тревожно е това, което се случва, такива ръководни служители в ГДБОП да са покровителствали наркоразпространението е смущаващо", заяви Ципов по повод скандала в ГДБОП.

"Нека времето покаже", заяви Ципов относно политическия проект на Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!