Вярвам, че в една държава - и лично аз, и като цяло ГЕРБ, всяка политическа система, тя е като човешкото тяло, трябва да има стабилно дясно и стабилно ляво, като десния и левия крак. И на държавата й трябва да е стъпила на здрав ляв крак, какъвто няма, както виждаме от случилото се в днешния ден. Така Лиляна Павлова от ГЕРБ коментира пред Канал 3 днешния 49-ти конгрес на БСП, на който лидерът Нинова оттегли оставката си.
 
"Много ми е трудно да съм анализатор, психолог на г-жа Нинова - този цирк, пародия, това, което видяхме днес, е изключително странно, бих го нарекла. Това си е вътрешнопартиен проблем на БСП и не мисля, че трябва да им се бъркаме.
 
Те сами се потапят. Но тъй като в тази държава трябва да имаме нормалност в политическия живот, не може да не ни тревожи, защото касае всички нас, участниците в политическия живот. Този политически водевил там, това, което се случи днес - не е изненадващо, цяла седмица се подгряваше, но и се търсеше как да се излезе от ситуацията: подавам оставка, но оставам, и т. н....", добави Лиляна Павлова.
 
За раздорите в малката коалиция Обединени патриоти, Лиляна Павлова отбеляза: "Патриотите, в случая ВМРО, получиха много сериозен резултат на евроизборите. Смятам, че вътре в коалицията нямаме причина да я разваляме. Винаги в едно семейство има скандали, има препирни, винаги има разправии. Доброто, което се случва, е много повече от проблемите. Това е моето усещане, те са нашите коалиционни партньори, ние сме готови за диалог".