Министерството на културата назначава проверка, за да бъдат изяснени обстоятелствата и целесъобразността на финансиране на проекта с присъстващ хазартен елемент „Дългосрочна програма за растеж на The Steps – иновативно мултифункционално културно социално предприятие“, който е бил финансиран от Национален фонд култура през 2022 г. по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“.

Това съобщиха от министерството.

Общо над 93 хил. лв. от парите на фонда са отишли за финансирането на drag queen шоу.

Скандалът се разгоря в последните дни в социалните мрежи.

Описанието на перформънса звучи така:

„В най-женския и палав месец е време да изпратим зимата и да се разгорещим с Kinky Dringo 18+! Традицията повелява всички палавници да се явят на най-духовитото следобедно събитие на The Steps в последната неделя на месеца.

За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, докато някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специални награди.

Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!“