„България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и социално икономическа криза. Вече 2 месеца хиляди българи протестират, искат промяна“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на новия парламентарен контрол.


„До тук се стигна в резултат на 10-годишното некомпетентно управление на Борисов. Той, решен да оцелее на всяка цена, днес предлага промяна в Конституцията. Но това не е промяна, а подмяна за печелене на време. Но и нещо много по-лошо – посегателство върху устойте на човечността.

Политическата криза остава. Протестът не спира, а напротив увеличава се. Парламентарната криза остава. Коалиционните партньори на ГЕРБ им извиват ръцете като им поставят условия, за да подпишат този проект. Други партии в парламента си променят позициите с часове.

ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолация. Сами и борещи се за изолация“, заяви Нинова.

„Ние от БСП сме гарант за конституционен ред, стабилност и правова държава. Въпреки всички спекулации няма да осигурим нито един подпис от необходимите 120, а след това и останалите 160 гласове.

Няма да позволим заради лични властови интереси да се посегне на държавността.

Машинно гласуване – това е единственият ни приоритет.

Ясно е, че правителството си отива, но преди това трябва да гарантираме честни избори“, допълни лидерът на БСП.


„Протестът няма да има смисъл, ако допуснем фалшификация на следващите избори“, категорична бе Нинова.

„Няма да се възползваме от връчен мандат за съставяне на кабинет в този мандат. Няма да участваме в създаването на нов кабинет в какъвто и да е вариант в този парламент“, каза още Нинова.

Тя поясни, че за БСП са важни три стъпки от тук нататък – машинно гласуване, оставка и честни избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!