Чакаме с нетърпение нови идеи от движението вътре в БСП. Може да се получи нещо добро. Това заяви в ефира на БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Несериозно е да се каже, че влизаме във властта през задния вход. Има и представители на ГЕРБ в служебното правителство. Нашето участие в него е Янаки Стоилов. Това беше обсъдено предварително с президента. Изпълнителното бюро се произнесе по устав“, заяви лидерката на БСП.

„Представихме Янаки Стоилов, той е сериозен юрист със сериозна експертиза“, каза тя.

„Нашите политически позиции за реформата в правосъдната система са известни, последователни и принципни. Виждаме реформата през закриване на спецпрокуратурата, нов закон и нова форма на КОПКОНПИ и други промени, които сега няма да излагам", поде Нинова.

"Янаки Стоилов не е отишъл в служебния кабинет с нашата програма и да прокарва нашите политики. Той няма да прави реформи на база на това от коя формация е“, обясни социалистката.

По думите й трябва да се извади истината за състоянието на системата, за която отговаря всеки министър.

Според нея Янаки Стоилов има качествата да се представи страхотно с работата си.

"Хората ще видят, че представителите на БСП в изпълнителната власт са подготвени, честни специалисти и си вършат добре работата. Няма обаче да използваме това в предизборната си кампания. Там е място за състезание на идеи и програми“, категорична е тя.

„Ако една партия си сменя програмата на всеки избори, не мисля, че е сериозна. Ние сме принципни, последователни и системни. Няма да си сменим програмата. Може да направим промени в тактиката си, за да идеите ни стигнат по-ясно до хората“, заяви тя.

„ИТН бяха емоционален избор, но не с управленска алтернатива и това се показа в този един месец, в който работи парламента“, категорична бе Нинова.