ПП-ДБ проведоха още тайни срещи в офиса на Христо Иванов - с автомобили, криене, прехвърляния. Возили са ги като зелки. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Делян Пеевски.

На въпрос кой е инициирал тези срещи, Пеевски заяви: "Кирил Петков, Христо Иванов и баща им Радев - "Мистър Кеш".

"Говорят си с всички, опитват се да стигнат до някой "послушко", който да им сложи министри, за да има много кеш тази коалиция и да крадат", каза още той.

По думите му искат да спрат избора на нов главен прокурор, за да остане сегашния, който им е удобен.

"Сделката е била премиер за другите, реално за „Мистър Кеш“, министърче да бъде отново Асен Василев, за да може отново да се краде от митниците“, каза Делян Пеевски.

"Коалицията се „бабува“ от „Лукойл“, за да има отново финансов министър, за да се източват отново пари към Русия, да се финансира войната. Това е коалицията на Москва", посочи председателят на ДПС.

Делян Пеевски разкри и причината за прокарване на Закона за съдебната власт:

„Закон за съдебната власт се вкарва, за да могат да спрат избора на главен прокурор. За да може да остане сегашния главен прокурор, с който си пият кафето. Този главен прокурор е удобен на „Мистър Кеш“ и на тази коалиция. В момента работя по това колко потулени разследвания има“, заключи Пеевски.