Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е на тридневно посещение в Хага и Брюксел, предава Стандарт нюз бг.

Първата работна среща на Мустафа Карадайъ беше с председателя на "Обнови Европа" Дачиан Чолош.

Двамата обсъдиха темата с европейската Зелена сделка и как фондът за възстановяване на ЕС може да стимулира инвестициите и реформите в България.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и текст, който гласи 'renew europe @RenewEurope'

В Хага Карадайъ се срещна със семейството на Ханс ван Баален, който преди няколко месеца внезапно почина. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на президента на АЛДЕ. Председателят на ДПС подчерта, че Ханс ван Баален завинаги ще остане в сърцата на хората като истински приятел и либерал по душа.

Може да бъде изображение с 3 души

„Либералната общност загуби един истински либерал, либерал по душа. В лицето на Ханс Движението за права и свободи винаги срещаше подкрепа и разбиране. Той беше не само наш партньор, но и наш приятел, както и голям приятел на България.“, допълни Карадайъ.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, цвете и на открито

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе работна среща и с Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, двамата разговаряха за нуждата от ускорено икономическо развитие и за бъдещето на България в еврозоната.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и текст, който гласи 'renew urop new newEurop'

По-късно в понеделник Карадайъ се срещна с представители на Народната партия за свобода и демокрация (VVD) – Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD. Заедно обсъдиха политическата ситуация в България, бъдещето на Европа, както и продължаващото сътрудничество и партньорство между ДПС и VVD. В знак на признателност за продължаващото приятелство и подкрепа към ДПС, Карадайъ връчи подарък на представителите на VVD за министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте - сребърен стилизиран герб-изображение на Георги Победоносец.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и костюм

Може да бъде изображение с 3 души, седнали хора, мебели и на закрито

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с български граждани, живеещи в Хага. С българската общност бе обсъдена актуалната политическа обстановка в България, предстоящите избори през ноември и посоката, по която трябва да поеме страната след избирането на ново стабилно правителство.

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на закрито

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на закрито

Копирано от standartnews.com