Очевидно трябва да се предприемат действия, за да се угасят страстите, макар че това е буря в чаша вода, летни страсти. Ако се беше минало през кръг от разговори, това щеше да бъде избегнато".

Това заяви проф. Георги Близнашки на въпрос трябва ли да се махне Калин Стоянов от поста вътрешен министър в следващия служебен кабинет.

"Президентът можеше да си спести пътуването в Гърция и да разговаря с Горица Грънчарова за съставянето на кабинет, можеше да се мине по-гладко, а не да се стига до този изблик от чувства.

Само в БЛИЦ! Бомба за Горица Кожарева!

Радев влезе грубо, брутално, а Горица не трепна. Много хора я видяха като герой", заяви проф. Близнашки по повод чутовния скандал, който президентът забърка с Кожарева на "Дондуков" 2.

"Излишни са тези скандали, защото служебното правителство трябва да се постарае да проведе едни честни избори", обобщи професорът в сутрешния блок на bTV.

"Бях изненадан, че Пеевски е виновен и за решението на Конституционния съд (КС). Има хора, които, като се провалят, на всяка цена търсят как да се измъкнат с една или друга личност. Според Гьобелс, като имаш да атакуваш кауза, се концентрираш в един човек", посочи Близнашки.

"Не мисля, че МВР влияе в голяма степен върху резултатите от изборите. Ала-бала стана символ на фалшификациите с машинния вот", припомни той.

"Знаменитата фраза на Кирил Петков за ала-бала с президента е свързана с машинния вот. Ако бяхте гледали изборния ден във Франция, когато Макрон реши да си свери представите за френското общество, видяхте, че там машини няма.

Успяват да ги проведат така, че да няма сгрешени протоколи.

Четири години агонията у нас продължава. Ние си затъваме в блатото, проблемът е защо 50-то Народно събрание (НС) не успя да излъчи кабинет", обобщи той.