С всяко свое изказване Бойко Борисов произвежда сериозни гафове и лъжи. Това заяви президентът Георги Първанов по повод думите на столичния кмет за възродителния процес.
Президентът Първанов никога не е твърдял, че без ДПС във властта няма етнически мир. Борисов ми приписа тези думи, които аз отрекох, заяви държавният глава. Той изтъкна, че Бойко Борисов е започнал да чете негови стари статии, което било положителен факт. Президентът обаче посъветва кмета да прочете цялата му книга, в която по думите му подчертава еволюцията на целия проблем.  
Но онова, което сутринта прозвуча, вече надхвърля рамките на дребните закачки. Беше направено едно недопустимо разминаващо се с цялата се философия на прехода разбиране на Възродителния процес. Възродителният процес не е просто сгрешен в целите си, както твърди Борисов. Целите на Възродителния процес са в създаването на етнически хомогенна нация, посочи Георги Първанов. Според него, ако Бойко Борисов смята, че това е задача на демократичното развитие на България, трябва да го обоснове. Ако не, да се извини, да признае, че се е изказал за пореден път неподготвен, защото това вече може да създаде определено етническо напрежение, категоричен бе президентът. Той добави, че ако някой в съседните страни реши да преименува българите и да им сложи имена различни от нашата именна традиция, това би било много сериозен въпрос. /БЛИЦ