Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ние имаме пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин България се разкрива в една изключително негативна светлина пред света.

Това каза в отговор на журналистически въпрос при посещението си в Плиска президентът Румен Радев във връзка със спешната му среща вчера с началниците на службите.

Румен Радев събра тайно службите, ето какво са обсъдили

"И тук е мястото на службите да се изясни цялата тази ситуация - какви мерки могат да се предприемат, така че това да не се допуска", посочи Радев, цитиран от БТА.

Думите на държавния глава са по повод компроматите, с които е засипан в последните седмици премиерът Бойко Борисов, след като в общественото пространство се появиха снимки, на които той спи и скандален запис.

Както медията ни писа в четвъртък Радев е провел тайна среща с ръководствата на Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция "Разузнаване", Служба „Военна информация“, Националната служба за охрана, както и със зам.-главния секретар на МВР.

Според прессекретарията на президента са обсъждали въпроси свързани с националната сигурност във вътрешен и международен план, както и рисковете пред управлението на страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!