Хора около двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев търсят връзка и разглеждат възможността да привлекат за тяхната кауза Общобългарското сдружение „Инициатива Единение“, създадено от покойния вече академик Стефан Воденичаров през 2018 година. Това научи ексклузивно БЛИЦ от свои източници. 

Академик Воденичаров почина през юни миналата година, но сдружението му продължи да развива дейността си и към момента включва над 50 национално представени организации. Още при създаването на „Единение“ журналисти заподозряха, че сдружението, което бързо изгради структури в цялата страна, се създава като основа за бъдеща президентска партия на Румен Радев.

БЛИЦ припомня, че след среща с група академици на сдружението, държавният глава Румен Радев използва техните идеи и отправи призив за единение на политиците. Тогава президентът посочи, че групата общественици, интелектуалци и учени са го запознали с тази идея и са поискали подкрепа. 

Очевидно сега министрите и новите лица от служебния кабинет Кирил Петков и Асен Василев са решили, че е добре да използват структурите и идеите на сдружение „Инициатива Единение“, чрез които да влязат в политиката и да се утвърдят.

А може би това ще бъде и началото на президентска партия, която ще разчита на гласовете на недоволните от сегашната политическа ситуация в България, коментираха още нашите източници.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!