Родът на новия кандидат-премиер, издигнат от ПП "Има такъв народ" Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Това потвърди кметицата на селището Надка Никова, пише Труд.

"Цялото село се вълнува и гордее, че човек, свързан със Сушица е предложен за премиер", заяви Никова.

Тя сподели, че Николов е имал баба и дядо, които преди години са починали. Той обаче е наследник на имот. Дядо му Параскев Николов навремето е бил счетоводител на местната Земеделска кооперация.

"Славеше се като много честен, възпитан и стриктен човек", сподели Никова.

Кметицата допълни, че родителите на Пламен Николов-Николай Параскевов и Йорданка Николова били учители. Още преди той да се роди, напуснали Сушица. Живяли и работили за кратко в Горна Оряховица и след това се преселили в Шумен.

След като се пенсионирали са се преместили да живеят при сина си в София.

Пламен Николов има жива баба по майчина линия в Горна Оряховица.

Новият кандидат за премиер само е роден в Горна Оряховица. По време на последните две кандидат-депутатски кампании често присъстваше на мероприятията на областната организация на ИТН във Велико Търново. Беше и на откриването на офиса на ПП "Има такъв народ" в старата столица. Не знам да има роднини или пък бизнес в региона", сподели пред "Труд" областният лидер на ИТН и депутат Момчил Иванов.



Кметът на Горна Оряховица инж.Добромир Добрев сподели, че не познава издигнатият за премиер от партията на Слави Трифонов.

Пламен Николов е тясно свързан с град Шумен. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия „Йоан Екзарх Български“ – гр. Шумен с профил „История и археология“. Образованието си продължава в СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия „Ернст Мах“ в Университета на Клагенфурт. Доктор по Философия на правото , политиката и икономиката.

Има над 15- годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Понастоящем Пламен Николов оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка като отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

Член на Националния съвет и член на Арбитражно-контролната комисия на ПП „Има такъв народ“. Координатор на вътрешнопартийната комисия по външна политика, член на вътрешнопартийната комисия по Образование и наука, както и на тази по Култура.