Политиката изисква действие тук и сега, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева от трибуната на Народното събрание.

„Още в първите дни на настоящото Народно събрание от ГЕРБ-СДС ясно заявихме, че знаем, че битката със себе си е най-трудната. Тя си струва да бъде проведена, ако това ще даде дългосрочни перспективи на държавата“, добави тя.

„Интересите на хората и на държавата изискват работещ парламент и стабилно редовно правителство. Това е възможно само ако се намери балансът на интереси на всички граждани, ако има споделена отговорност и ако се отчитат резултатите от избора, който хората вече пет пъти правят“, каза Сачева.

Според нея изборите могат да са алтернатива само ако произведат по-добър резултат и ще дадат възможност за стабилна и смислена управленска конфигурацията, на този етап няма такава перспектива.

Тя се обърна към всички от ГЕРБ–СДС, които с противоречиви чувства ще подкрепят това правителство.

"Всички мои колеги са убедени европейци, обичат България, преминали са през много трудности и изпитания, лични саможертви и битки. Днес, уважаеми мои колеги, не даваме кредит на доверие. Ние даваме кредит на време.

Време, което е нужно, за да се успокоят политическите страсти, да се намери път за общоживеене и да се гради доверие. Дали това време ще бъде оползотворено градивно зависи от действията на министрите, които ще се закълнат днес. И затова тяхната отговорност е огромна.

Не само пред гражданите, но и пред историята. Защото от техните действия ще зависи дали България е част от Европа, прогреса и развитието или остава терен за хибридни атаки, унищожителна омраза и на вечния кръстопът от несбъднати мечти", обясни Сачева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук