"Ротацията в правителството на "сглобката" ще мине без големи драми. Очаквам политиците от управляващото мнозинство да се разберат кой ще е външен министър.

Основния фактор, който стои за този пост е външната политика. Истината е, че ще има персонални проблеми в кабинета, но не очаквам това за промени структурата на управляващото мнозинство", това заяви в сутрешния блок на bTV социологът Геновева Петрова от "Алфа Рисърч".

"Очаквам управляващите партньори да намерят решение, най-вече защото бе казано, че ще бъдат сменени министрите, които не се справят добре, а Мария Габриел бе сред тези, които получават положителна оценка не само от обществото, а и от всички политически фигури. Това дава основание на ГЕРБ да имат претенция към този пост", коментира тя.

"Промяната на министър Христо Хинков няма да е единствена. Виждаме често, че политическите играчи не се ангажират със здравния ресор. Като цяло общата структура на правителството няма да се размести, дори и да се стигне до персонални промени", завърши тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук