Политическа партия ВМРО-БНД представи своите вече утвърдени от Изпълнителния комитет кандидати за кметове на три общини в област Хасково. На пресконференция в Пресклуб на БТА - Хасково депутатът Александър Сиди и областният координатор на политическата сила за Стара Загора и Хасково Антон Андонов презентираха претендентите за кметския стол в Хасково, Харманли и Свиленград.

ВМРО ще търси постигането на един достоен резултат във всички населени места и областни центрове в страната, както направихме това на европейските избори, а защо не и победа, заяви Александър Сиди.

Доказахме в предишната кампания, че умеем да отстояваме и своя, и националния интерес, добави той.

Надявам се, че с местния вот ще успеем да завършим една чудесна за нас политическа година, посочи Сиди.

Пътя, който сме поели, е в Хасковска област да предлагаме млади, интелигентни, свестни и местни кандидати, които знаят как да решат проблемите на общините, които представляват, отбеляза още депутатът.

Той изтъкна важността на местните избори, които ще определят и облика на населените места през следващите 4 години. Координаторът Антон Андонов подчерта, че ВМРО е достатъчно добре разпознаваема политическа сила, която е убедителна в своите тези.

Кандидат за кмет в Хасково ще бъде юристката със 17-годишен стаж като адвокат Ростислава Жекова. Тя бе в първите редици и лидер на протестите на майките. ВМРО за пръв път ще има и самостоятелна листа за общински съветници в областния център. Кандидатурата ми е начина да бъдем чути и да предложим решение на проблемите в града, каза Жекова. Тя допълни, че екипът й е подготвил програма по всички наболели проблеми, като акцентите са ред, спокойствие, облагородяване, икономически просперитет, грижа за деца и родители.

В Харманли ВМРО ще разчита на икономиста Антон Иванов, който е бил на водещи мениджърски позиции в местно дружество. По негови думи приоритети ще бъдат оставането на младите хора в града, чистотата и реда в населеното място.

Претендент за кметското място в община Свиленград е Живко Проданов, общински съветник три мандата, който от 2000 година работи в частния сектор.

Познавам в детайли проблемите на града, моята цел ще бъде да превърнем Свиленград в едно добро място за живеене, потвърди Проданов.

В Димитровград "воеводите" ще подкрепят бившия кмет и председател на Общинския съвет, сега лидер на коалицията "Да за Димитровград" Стефан Димитров, ако неговата кандидатура за кмет на общината бъде издигната, бе декларирано още на пресконференцията.