105 гласа нямаше в Националния съвет. Това решение беше взето без кворум от около 70 човека, които гласуваха за изключването ни.

Това обяви в ефира на БСП изключеният от БСП Георги Свиленски, по повод вчерашното решение на съвета да бъдат изключени заедно с Корнелия Нинова, Иван Ченчев и Крум Дончев.

"Те могат да кажат че са били 200 - 300 хиляди. Но никой не преброи кворума. Визирам водещия ни евродепутат - Кристиан Вигенин, който се явяваше председател", посочи той.

"35 години съм в тази партия и съм работил за нея. Изведнъж се появява някой си Зафиров и ни изключва без аргументи. Сега участвам в телевизията - това се брои за саботаж в главите на предателите Гуцанов, Вигенин и Зафиров. Една дума няма никога да кажа срещу партията, но няма да позволя самозабравили се хора, самонастанили се начело на БСП, да решават съдбата на стотици хиляди социалисти.

За първи път виждам полиция на "Позитано" да не пуска социалисти да влязат в партийния си дом  20 години съм член на националния съвет - такова нещо не съм виждал", каза Свиленски. 

Той е категоричен, че независимо от оставката си като председател, Корнелия Нинова не може да бъде изключена от Националния съвет.

"Нинова подаде оставка - това означава Конгрес, пряк избор на нов председател - това е редът. Някои хора ги беше страх от прекия избор, сега ги е страх от Конгреса", каза той и добави, че по документи тя все още се води председател.

Ще ви покажа актуалното състояние на БСП пред ЦИК - в него пише председател Корнелия Нинова.

Издадено от СГС. Когато се регистрира в ЦИК - това е от голямото значение. На изборите ще се яви едно БСП. Ще се съберат подписи. Може да преговаря само този който има право. Този който е легитимен пред съда, а в документите пише Корнелия Петрова Нинова. Тя няма как да се изключи от Националния съвет. Тя е избрана с пряк избор от няколкостотин хиляди, а искат да я изключат 70 човека", дабави той.

Относно голямото ляво обединение, Свиленски бе доста скептичен.

"Зафиров до вчера не беше наясно кои са му коалиционните партньори. Утре щели да се коалират, ама това утре го чакаме от 20 дни.

ще се коалират с хора, които работят срещу политиката на БСП. С тези хора не можеш да правиш ляво обединение", каза Георги Свиленски.