С близо 6-часово закъснение Централната избирателна комисия реши да започне да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.

Членовете на ЦИК се събраха, за да обсъдят как да процедират заради създалото се напрежение между двете фракции на ДПС, всяка от които твърдеше, че първа е пристигнала в сградата на Комисията за регистрация.

С осем гласа „за” и три „против” беше решено два екипа на ЦИК да слязат, за да приемат документите на ДПС около Доган и на ДПС около Пеевски. Те ще бъдат входирани с един и същи час.

Драмата се разгоря за часове

Още от ранна заран пред Централната избирателна комисия имаше куп хора от двете фракции в ДПС, които искаха да са първите регистрирали се за предстоящия вот на 27 октомври. 

ЦИК обаче не отвори врати, а зад тях народни представители спореха със служителите кой първи е подал документи за регистрация. 

Още към 10 часа стана ясно, че ЦИК ще проведе извънредно заседание, за да се опита да реши казуса без допълнително напрежение.

Скандал предшестваше драмата

Още снощи деребеите на Ахмед Доган се опитаха да направят най-голямата фалшификация за изборите.

В нарушение на законите в страната къртицата на Сокола в ЦИК Савинч Солакова, секретар на комисията, пусна през задния вход доганистите, които в желанието си да прередят ДПС-Ново начало окупираха масата за регистрация на документи.

Вчера се появи скандална снимка, която разкри тайна среща между секретаря на ЦИК Севинч Солакова (която е и член и на ЦОБ на ДПС) и двама от видните представители на дерибеите – Джейхан Ибрямов и Валентин Тончев.

По-рано на масата в ЦИК седнаха и зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, представител на ДПС-Ново начало, за да отстоят правото на партията, че е първа по ред за записване. 

Още от петък представители на ДПС-Ново начало, начело с Радослав Ревански кмет на Белица и член на ЦОБ на ДПС, си запазиха ред пред всички входове на ЦИК.  

Тази сутрин пред ЦИК имаше и жандармерия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!