Президентът Румен Радев постави няколко задачи на втория кабинет на Димитър Главчев. 

БЛИЦ припомня, че държавният глава прие предложения от Главчев състав на Министерски съвет, като всички погледи бяха към името на бъдещия вътрешен министър. 

Официално Калин Стоянов ще трябва да сдаде поста на негов наследник ще бъде Атанас Илков. 

Целият състав на служебния кабинет може да видите ТУК.

"Благодаря, че изпълнихте указанията на Конституцията. Още утре ще издам указ за огласеното от вас правителство.

Утре то ще бъде гласувано в парламента, ще издам и указ за провеждането на избори на 27 октомври", поде Радев, видимо удовлетворен от изпълнения от Главчев мандат.

България притаи дъх: Това са новите министри в кабинета "Главчев" 2

Радев постави нови задачи на Димитър Главчев

"Вашето правителство ще трябва да положи значителни усилия за решаване на проблемите на българите в труден период. Трябва да работите за задълбочаване на европейската ни интеграция и провеждането на честни избори.

Борбата със стихийните бедствия продължава и наред с борбата с пожарите, трябва да сме готови, и за евентуални наводнения. Военните действия, и на Север, и на Изток, ескалират и трябва да се наблюдават внимателно.

Основни задачи пред вас са и реализирането на Планът за възстановяване и развитие, Шенген и ОИСР. Трябва да излъчите и българското предложение за еврокомисар“, каза Радев.

Димитър Главчев повдигна завесата около новия ни еврокомисар

„Нашето правителство досега се справи с основните си задачи. Най-основната бе да се организират честни избори, нямаше противни на това твърдения. Това е доказателство, че сме се справили с тази си задача. Винаги може и по-добре и към това ще се стремим. В тази посока са и предложените от мен промени. Те са предложени в диалог и комуникация с вас“, отвърна Главчев.

„Получихме добра посока за ОИСР към края на 2025 година“, уточни той.

По думите му е много важно да се подобри животът на българските граждани и това ще е приоритет номер едно за кабинета му, нищо че е просто служебен.

„Имам намерение утре да вляза в комуникация с народните представители и те да дадат предложения кой да е следващият ни еврокомисар. Ще ги разгледаме с колегите и ще вземе  решение“, обеща той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!