Калин Вельов, който бе предложен за министър на културата в проектокабинета на ГЕРБ, направи много интересно признание. БЛИЦ припомня, че премиерът в оставка обяви кандидатурата на бившия музикант от болницата и се пошегува с него, че има плочки на корема и трябва по-често да ги показва.

Сега бившият музикант коментира какво е общото между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов, с когото дълги години работеха заедно.

„Тези закачки на Борисов са същите както Слави правеше с мен през годините, в които работех за него.

Общото между тях е, че силните фигури, лидерите винаги намират начин да вкарат хумор в сериозните разговори“, заяви Вельов в предаването „Неделята на Нова“ по Нова тв.

Не ме избраха за министър заради плочките ми. Мисля, че ме избраха заради сериозната работа, която свърших последните месеци за това какво трябва по ресори да се направи в този сектор“, каза тай.

Не съм се готвил за министър. Не съм имал такива амбиции. Използвах времето, в което съм в парламента, за да направя контакти, благодарение на които да помогна на развитието на културния сектор“, призна още Калин Вельов.

Той коментира и отказа на ИТН за преговори с ГЕРБ.

„Смятам, че те имат стратегия и политически план, които следват от известно време насам. Той не се променя.

Това, че ИТН отказаха преговори с ГЕРБ не ме изненадва. Но техните избиратели ще бъдат изненадани от това, че те не искат да влязат в позиция на управляващи.

Трябва да се вземат много и важни решения, защото вече сме на ръба.

На политически теми не говоря с бившите ми колеги. Чуваме се, пишем си и поддържаме добри лични връзки. Трябва да се знае, че Ку-ку бент не са в политически проект“, категоричен е Калин Вельов.

„Ако направи добър екип и кабинет защо да не може Слави да управлява държавата. Мисля, че задължително трябва да опита, да докаже и покаже на какво е способен. 

Гласоподавателите му гласуваха това доверие“, каза бившият музикант от К-ку бенд в отговор на въпрос ще може ли Слави Трифонов да управлява България.