"Не сме доволни от този "щедър" бюджет. Вярно е , че социалните разходи са увеличени, но това, което е важно да се отбележи е, че БСП предлага алтернативни подходи." Това коментира в предаването по БНТ "Панорама", Янаки Стоилов.

"За детските всъщност правителството прави просто плахи отстъпления. У нас някакси се налага една мантра, че БСП ще увеличи данъците, но това не е вярно. Ако един човек взима 5000 лв. заплата, неговия данък ще се увеличи с 50 лева. Това според мен е абсолютно нормално.", уточнява той.

"Искам да отбележа също за предложението за безплатни учебници. Ние предлагаме не просто увеличение на средствата в администрацията, но и за учители, медици и полицаи. Мисля, че това е справедливо и разумно.", категоричен е Стоилов.

"Това нещо казвам за пръв път в ефир. Замислям се до къде опозиционната ни тактика е продуктивна. Ако правителството публично поеме ангажимент, че няма да използва мнозинството за свои лобистки цели, нещата биха стояли по друг начин. Моята позиция винаги е била сериозна. Мерките на правителството по повод Ковид 19 бяха прекомерни.

Министър-председателят обича да вижда бързи резултати. Тази слабост на правителството го кара да следва инерцията на кризата, а не да я управлява.", допълва политикът от БСП.

"Крайно опасно е хората, които не боледуват от Ковид, просто да седят и да чакат по-добри дни. Ние днес сме в печален рекорд. По днешна дата ние сме на първо място починали на брой население.", каза Стоилов.