Не може да има пресечни точки в работата на МВР и на прокуратурата, което е тежка диагноза за страната, каза пред БНР Илияна Йотова, помолена да коментира арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

Идеята за общи доставки на природен газ за Европа е от 2014 г, когато Русия анексира Крим, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова. „И това всъщност има една едничка цел – да няма голямо наддаване и да няма оскъпяване“, посочи тя.

„Стана ясно, че там където МВР предлага някакви решения, предприема някакви действия, дава някакви решения, очевидно те не се приемат от страна на прокуратурата, и обратно. Ще видим как ще се развие този процес оттук нататък.

От два дни като че ли има едно движение, бих казала, българската прокуратура да бъде заменена с европейската прокуратура, виждате от снощи съобщението на европейската прокуратура да работи по-тясно с българското правителство, което също не е добре“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, след като присъства на поклонение в София за Деня на Тракия.

Вицепрезидентът каза още, че е доволна от първите 100 дни на правителството и не вижда пропукване в коалицията.

„Трябва да отчетем и факта, че не си спомням във всичките 32 години на прехода една толкова сложна ситуация и кризи, които буквално застъпват една след друга всеки ден. Правителството показа решимост да се бори с корупцията, показа решимост да се бори с инфлацията. Но това са все още само заявени намерения, очаквам следващите месеци добрите намерения да станат добри резултати", каза тя.