Адвокатите на Цветомир Ценов-Квиц и задържаните от бандата му се опитаха да убедят Апелативния спецсъд, че техните подзащитни имали нормална „трудова дейност” и затова трябва да излязат на свобода. Според защитниците техните клиенти са работили като охранители във фирмата на бившата жена на Квиц и не са се занимавали с извършване на престъпления, пише "Конкурент".
Пред съда защитниците изтъкнаха куп причини, поради които задържаните трябва да излязат от ареста с по-леки мерки от задържане под стража. Сред аргументите им бяха семейни, социални и здравословни причини. В подкрепа на тези твърдения пред съда бяха представени писмени доказателства - адресни регистрации, трудови договори, медицински експертизи на членове на семействата им и пр.

За сочения за предводител на бандата Квиц е депозиран документ от томографско изследване на главата и бъбреците, според което той има кисти в тях. Защитата поиска да му бъде направена съдебномедицинска експертиза, която да покаже дали той трябва да се оперира в болница извън затвора и дали състоянието му позволява да седи зад решетките. Магистратите отхвърлиха искането, както и молбите на арестантите за по-леки мерки и както е известно, ги оставиха зад решетките.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!