Пейко Янков, синът на убития преди години председател на местния парламент в Несебър – Димитър Янков, е общинският съветник, който ГДБОП и прокуратурата издирват. Това съобщи "Грамофона".

Преди минути на брифинг в столицата от държавното обвинение съобщиха, че местен политик е обявен за издирване, заради връзки с групата на Димитър Желязков. Днес в морския град е имало извънредно заседание на Общинския съвет, а Пейко Янков е бил единственият, който не е присъствал.

Близки до разследването също потвърдили, че именно Янков е човекът, който е уличен във връзки с разбитата вчера група.

Най-могъщият несебърски хотелиер и председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков бе застрелян късно вечерта в на 9 май 2007 година в центъра на Бургас. Убийството е станало когато Димитър Янков е излизал от дома на приятелката си Красимира – жилището й се намира на улица „Гладстон” 71 в центъра на Бургас.

Твърди се, че Янков е бил покровител на несебърския наркобос Димитър Желязко – Митьо Очите, с когото според някои е имал общ бизнес с недвижими имоти. Той е бил близък и с убития преди години в Слънчев бряг шеф на ВИС Георги Илиев. Димитър Янков бе сред основните заподозрени за покушенията срещу бившия кмет на Несебър Николай Трифонов и атентата срещу бизнесмена Веселин Ташев, прострелян с 6 куршума.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!