Окръжен съд Пловдив остави в ареста бившият зет на Цар Киро-Кирил Йорданов, на 42 години, любовницата му - 33-годишната Магда Караджова. Срещу тях е повдигнато обвинение за това, че на 8  февруари 2021 г. в Пловдив и в Септември, придобили и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 988,74 грама хероин.

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража и спрямо Стоян Дичев, на 47 години, Той е с обвинение, че на същата дата в Септември, е продал на Кирил и Магда – 988,74 грама хероин.

Както първо БЛИЦ съобщи, Стоян е бивш член на групата на Златко Баретата. Той е от София, но живее в Септември, където има къща и магазин. 

Само в БЛИЦ: Закопчаха авер на Златко Баретата с хероин за 300 бона, удариха и любовницата на... СНИМКА

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от тримата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода и глоба.

Според магистратите, при мярка, различна от задържане под стража за всеки от тримата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Макар и в начална фаза на разследване, налице са данни за много добра организация на действията на тримата обвиняеми, изключително висока конспиративност, която сочи предварителна добра планираност на деянието.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 18 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ