Окръжен съд-Благоевград уважи искане на Окръжна прокуратура-Благоевград за удължаване срока за изследване в психиатрично заведение при СБАЛЛС при затвора в град Ловеч, на Кристина Дунчева, обвиняема по ДП № 339 ЗМ-450/20г., по описа на РУ на МВР град Сандански, съобщиха от пресцентъра на съда.

След като взе предвид становище на вещото лице, че случаят изисква допълнително време за извършване на обстойни изследвания на обвиняемата, и с оглед спецификата на случая, тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград продължи срока за изследване с 30 дни.

Определението на Окръжен съд – Благоевград подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд град София.

Както БЛИЦ съобщи, в началото на февруари съдът реши 32-годишната жена, която закла двете си деца – 5-годишният Васил и 3-годишната Ивон, да бъде настанена в психиатричната клиника към затвора в Ловеч.

Повечето специалисти твърдят, че зловещото убийство вероятно е резултат от безсилието и отчаянието на Кристина, която искала голямо задружно семейство, а на другия ден е имало вероятност съдът да й отнеме децата и да ги даде на Георги.  

Според психиатри, именно този страх е отключил агресията у младата жена, която чрез убийството мъсти на Георги, който вече нямало да може да претендира за 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон.