Военно-апелативен съд-София освободи от ареста с най-леката мярка „подписка” пловдивският военнослужещ Ангел Желязков. Това съобщи за БЛИЦ адвокатът на обвиняемия Красимир Елдъров.
Мотивите на столичния военен съд са, че пловдивският такъв не е обърнал внимание на отличните характеристични данни на командоса, на това, че има много заслуги в работата си, постоянен адрес, чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, според магистратите.

Над 50 колеги от поделение Специални сили в Пловдив са отишли в София, за да подкрепят Желязков. Те са аплодирали решението на съда. Имало е прегръдки между обвиняемия и адвоката му, научи още БЛИЦ.
 
Припомняме, че преди седмица 33-годишният Желязков уби с нож полицая от Сопот Добромир Лазаров. Спорът бе възникнал заради фаталната дознателка Люба Алексова, която живеела с командоса, но когато скъсала с него, имала отношения с колегата си от Сопот Лазаров. Когато оправила отношенията си с Желязков, полицаят не могъл да превъзмогне това и отишъл да се разправя със съперника си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ