Командосът Ангел Желязков остава в ареста. Това реши преди минути Военноокръжен съд Пловдив. Пред БЛИЦ защитата на военния - адвокатът Красимир Алдъров, бе категоричен, че ще обжалва мярката на 30 май пред военноапелативен съд в София. Той коментира, че не е съгласен с думите на съдийката, според която, след като убитият полицай Добромир Лазаров е ударил пръв с юмрук Желязков, той е трябвало да изчака, а не да вади нож.

Адвокатът отново подчерта, че убийството е станало при предизвикана самоотбрана. Днес в 11 часа започна гледането на мярката на военния. Решението бе взето едва сега. Мотивите на съда са, че Ангел Желязков е добре подготвен физически. В ареста ще има спокойствие и няма опасност от там да извърши друго престъпление. 


БЛИЦ припомня, че днес десетки колеги от Парашутната бригада в Пловдив, бяха дошли да подкрепят Ангел Желязков, те казаха, че вярват в невинността на колегата си, тъй като полицаят е нахлул със скандал у тях и е предизвикал боя. Двамата са обичали една и също жена - дознателката в РУ Карлово - Люба Алексова. Заради нея е станала кървавата драма.

Алексова от няколко години е живеела с Ангел Желязков, а в период, когато е била разделена с него, е имала отношение с полицая от участъка в Сопот- Добромир Лазаров. Когато му е обявила, че се връща при Желязков, полицаят не е могъл да приеме това и се е стигнало до кървавата развръзка.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!