От началото на годината броят на тото милионерите се увеличи с девет души. От БЛИЦ решихме да проверим кои са по-големи късметлии – мъжете или жените.

Проучването ни показа, че ясен отговор на този въпрос няма. Петима господа и четири дами спечелиха над 33 милиона от тотото. Обикновено новобогаташите са на възраст от 40 до 70 години и играят често в игрите на тотализатора.

Най-големи надежди залагат на играта „6 от 49“, която неслучайно се слави като най-обичана от българите. Господата, които печелят големите пари, обикновено залагат на едни и същи числа.

Общото между новите милионери е, че преди да ударят голямата печалба, те неколкократно са познавали няколко от числата в печелившите комбинации. На късметлиите се е случвало да останат и само на крачка от големия джакпот.
 

Това, което ги отличава от останалите участници е, че никога не са губели  вяра в късмета си и не са спирали да играят тото. Ярък пример за постоянство и оптимизъм е Петко Карабелов от Съединение. Дори след като спечели 2 375 357 лева, той продължава да участва във всеки тираж. Пускането на фиш за него е удоволствие, което му носи и надежда.

Тото милионерите обикновено използват печалбите, за да подобрят ежедневието си. Те си купуват жилище, както и домове за децата си. Следващата най-честа инвестиция с пари от тотото е околосветско пътешествие.

По неписано правило много от печелившите оставят парите си в сметка. Това им гарантира спокойствие, че ще могат да се справят винаги с всички разходи. Тук в сила влиза поговорката „Бели пари за черни дни“.

За 2019-та София се очерта като най-късметлийският град – четирима от новобогаташите са от столицата. Многомилионни джакпоти паднаха още в Търговище, Съединение, Пловдив и Габрово.

До края на годината остават още 35 дни, които може да донесат много пари на участниците. Сумите в джакпотите за предстоящия 95-ти тираж утре ще достигнат 7 130 000 лева, обявиха от тотализатора. Само в „6 от 49“ ви очакват 3 240 000 лева и титлата 106-и тото милионер на България.