Телевизията, в която работела убитата Виктория Маринова, е собственост на бившия й съпруг Свилен Максимов. Двамата са разделени от февруари т. г., но запазили добри отношения и работели заедно, разказаха техни близки, цитирани от в. Труд.
 

ТВН е дъщерно дружество на фирма “Нетуоркс”. Компанията има кабелна мрежа и е най-големият регионален доставчик в Североизточна България. 

Вицепремиерът Валери Симеонов сподели, че имал съдебни сблъсъци с Максимов, заради незаконно излъчване на тв Скат. 

Името на Максимов преди години бе споменато в някои медии покрай скандал с негов съдружник, при който аверът му пребил манекенка. 

Бившият съпруг на убитата русенка наскоро си купил частен самолет. „По принуда станах пилот. Разширихме бизнеса и в София. Трябваше често да пътувам до столицата, а всички знаем какво става по пътищата – всеки ден катастрофи, загинали. Особено в този смъртоносен участък Русе-Бяла. И реших да пробвам да летя със самолет. За моя изненада – оказа се доста просто, бързо и дори икономичeски изгодно”, казва той в интервю. 

В последните години е организатор и спонсор на на офроуд състезание край Средна кула.

В късните часове на понеделник в Русе плъзна слух, че на близките на Виктория Маринова било съобщено, че вече има заподозрян за престъплението. От полицията и прокуратурата обаче отказаха коментар. Предполага се, че убиецът е бил сам. Според МВР нямало сигнали тв водещата да е получавала заплахи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!