Жители сигнализираха за замърсяването на река Съзлийка в село Лясково. За проблема е уведомена Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

Хората в Лясково разказват, че за пореден път река Сазлийка в землището на село Лясково е силно замърсена от „неизвестен източник". Има умряла риба, а в реката плува бяла мазна пяна.

Това се повтаря вече за пореден път по това време на годината и въпреки многократните сигнали на жителите замърсяването продължава. Те настояват да се установи замърсителят. Във връзка със сигналите е извършена проверка от експерти на РИОСВ Стара Загора. Взети са проби от повърхностни води от реката.

"Някои казват ,че може би замърсяването идва от хотелите на Старозагирските бани - едва ли. Други са на мнение, че е възможно да идва от фирма Дерони.

За това си има институции, но това безобразие трябва да спре. Само преди дни реката в землището беше зарибена. Едни се стараят да правят добро, а други го съсипват", коментира Галя Жекова в социалните мрежи.

Стефан Георгиев пък коментира, че РИОСВ изобщо не се интересуват. 

"В село Ягода реката като се пени и рибата изчезна. Какво направиха? Нищо! И това вече е от 2 години така", допълва Георгиев.