Баскетболът ни продължава да се "взривява" и скандалите се редуват един след друг. Новите драми са свързани с това къде ще се проведе битката между носителя на Купата на България "Левски" и шампиона Лукойл Академик. Скандалът се породи след изказване на Сашо Везенков, че "студентите" ще домакинстват в плейофите на "сините" в... Самоков. Именно там обаче Константин Папазов не иска да се явява. Както е известно, Тити влезе в конфликт с публиката от Самоков, заради който настъпиха сътресенията в родния баскетбол и се стигна до оттеглянето му от поста национален селекционер. От днес вече официално Тити не е начало на България, след като Управителния съвет на БФБаскетбол прие оставката му.

Малко след заседанието Папазов гостува в студиото на Спортно шоу "Гонг" по "Дарик", а в ефир се включи и Сашо Везенков. Спортният директор на Лукойл Академик не пропусна да коментира предложението на Тити именно Везенков да поеме националния отбор. Директорът на шампионите обаче каза, че е по-добре следващият селекционер да бъде чужденец.

"Обръщаме много внимание на Тити. Не е в мой стил да се включвам и да се оправдавам. Доста добре познавам Тити Папазов. Не съм ясновидец, и не знам от какво е продиктувана тази смяна. Познавам го, и не знам какво го е накарало да си подаде оставката. Благодаря му, сигурно е видял моите качества, но сигурно има определени критерии за национален селекционер. Това не става по този начин", коментира Везенков оставката на Папазов и предложението на Тити самият Везенков да поеме националите: "Това е несериозно. Следващият треньор на националния отбор трябва да е чужденец. Тити-Росен, Росен-Тити. Караме по един начин. При всички положения ще е по-добре, ще излезем от един затворен кръг. Тити е актьор от висока класа. Националният отбор не е място, където трябва да се учим."

"Естествено, че запазваме феърплея помежду си", обеща Везенков, но след това добави: "Искаме да играем в Самоков домакинствата си от плейофите."

Това ядоса Папазов, който се намеси и заяви: "Има правила за заявката – Лукойл е подал първа зала в Правец, втора - „Универсиада“. Ако стане нещо друго, значи няма правила."

"Що се отнася до чужденец - дойде чужденец, светило, един от най-добрите в Европа, и го изгонихме", каза Папазов, визирайки Пини Гершон.

"Аз може да съм добър артист, но съм искрен. Няма едно изречение, което не е искрено в моята оставка. И е факт, че Везенков ме накара да стана старши треньор на националния отбор", отговори на още от думите на Везенков Тити Папазов.

"За първи път се изхвърлих, и казах, че ще станем шампиони. Сега съм убеден, че Лукойл имат по-малко от 24 часа за селекция, и познавайки пазара, ще им е доста трудно", добави треньорът на "Левски", който след спечелената Купа на България се закани да свали "студентите" и от шампионския трон, който заемат вече 11 години.

Със сигурност скандалът за това къде ще домакинства Лукойл в плейофите вече е разпален. Развръзката предстои...