Двамата национали Николай Михайлов и Валери Божинов се явиха заедно със селекционера Ивайло Петев на пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

Любопитното е, че двамата баджанаци делят една стая на лагера преди срещата с "адзурите". Нападателят и вратарят демонстрират все по-голяма близост напоследък. Божинов дори счита Михайлов за свой брат.

Нападателят на италианския Тернана показа емоции пред журналистите. С доста строг тон той заяви, че иска от медиите повече уважение както към себе си, така и към отбора.

"Това не го превеждайте на италиански. Обръщам се към всички медии. Искаме да има уважение към целия национален отбор. Аз мога да ви гледам всички в очите. Всички.  Това не е заплаха, а искам да има респект, започна изказването си Божинов. - Националният отбор е кауза – и за нас, и за вас. Ако ние сме добре, и вие сте добре. Просто искам да има уважение и към него и към мене. Писаниците и говоренето на глупости прекаляват. Не държа висок тон, просто искам уважение.”

От Буфон и Киелини спомените ми са хубави, те са големи футболисти. Те са добри и като хора. Благодарение на тях при престоя ми в Ювентус научих доста неща. Надявам се утре да ги разочароваме. Надяваме се да почнем с успех и да завършим тези квалификации на трето място. Затова сме се събрали.”

Николай Михайлов не скри, че е респектиран от Джанлуиджи Буфон. "Очаквайте да имаме уважение към всеки един съперник. Цяла седмица работихме тактически върху силните и слаби страни на Италия. Утре ще излезем да се сбориме и да дадеме каквото можем. Никога не съм обичал да сравнявам селекционерите, с които съм работил. Надявам се утре да берем плодовете на нашите усилия. Цяла седмица работихме. Има настроение, както и много нови момчета, подчерта вратарят.

- Буфон винаги е бил за мен най-добрия вратар за мен и винаги ще бъде. Още от малък ми е бил кумир. Още докато бях дете, Христо Стоичков ми донесе преди време негови ръкавици, още стоят в рамка. Има други вратари, които се представят на много добро ниво, но за мен Буфон е легенда и винаги ще бъде.”

Нашата група "Н" за европейските квалификации