Красимир Балъков може да стане треньор на „Левски” от зимата, научи БЛИЦ от свои отлично осведомени източници. Шефове на “сините” вече направили сондажи по този въпрос. В близките дни предстои и предварителен разговор с героя от САЩ’94. Балъков дори бил наясно с екипа, който ще му помага на “Герена”, като сто процента един от помощниците му ще бъде Йончо Арсов. Другият му постоянен асистент – Илия Груев, е ангажиран с Кайзерслаутерн.

Българинът асистираше на Балъков при неговия престой начело на "лаутерите" до уволнението му през май 2012 г. след изпадането във Втора Бундеслига.

Тогава той не успя да направи чудо в невъзможната мисия да спаси от изпадане затъналия германски тим. Легендата на нашия футбол напусна хърватския гранд Хайдук (Сплит), за да поеме “червените дяволи”, но мисията му да спаси отбора от изпадане завърши с провал. Бала остана свободен треньор след раздялата си с Кайзерслаутерн преди повече от година.

За привличането на Краси на “Герена” са се обявили всички отговорни фактори в клуба. Единственият проблем са високите финансови претенции на треньора. Под въпрос е поставена възможността “сините” да плащат заплатата на Балъков и щаба му. Преди време Краси беше на крачка от договор с „Левски”, когато Тодор Батков търсеше с кого да смени Емил Велев. Тогава обаче на идването на търновеца попречи Даниел Боримиров, който не се съгласи да бъдат орязани началническите му права. Според самия Боримиров точно Батков е прекратил преговорите с Балъков като е спрял да му вдига телефона.

“Не смятам, че преговорите с “Левски” преди време не завършиха с подписване на договор заради високи финансови претенции. В България това е, като че ли любима тема, заяви наскоро самият Балъков по повод предишната “синя” оферта. - "Искам да заявя, че парите не са били никога на първо място за мен, но за да функционира един клуб, който има високи цели, трябва дългосрочна визия, която се гради с времето и в това време са необходими определени средства за осъществяването на тези планове.”

Не е ясно и друго - дали бившият капитан на Щутгарт ще иска да има началник над себе си. В Черноморец (Бургас) той държеше практически цялата власт в клуба и успя да го превърне в един от лидерите на първенството. Там спортен директор бе близкият му приятел Фреди Бобич.

БЛИЦ пък вече ви разкри и за други варианти, които е възможно да поемат "Левски" през зимната пауза - Петър Хубчев и Георги Василев-Гочето. Спортният директор Христо Йовов пък лобира за румънеца Михай Стойкица.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ