ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Съдийската комисия на БФС спря правата на Таско Тасков за 6 мача. Санкцията се налага на рефера след скандалния мач "Ботев" (Пловдив) - Лудогорец (0:1), след който "канарчетата" претендираха за неотсъдена дузпа и за незачетен редовен гол на Иван Цветков. Асистентът на Тасков - Цветан Трифонов, който му сигнализира за засадата на опитния нападател, понесе по-тежка санцкия. На тъчрефера му е забранено да развява флага в 15 двубоя.

Както е известно, още след скандалната победа на Лудогорец в Пловдив президентът на БФС Борислав Михайлов нареди да бъдат спрени правата на Тасков и асистентите му. На днешното си заседание Съдийската комисия изгледа внимателно видеозапис на срещата, след което обяви решението си. Тасков "гори" за 6 двубоя, а сигнализиралият за несъществуващата засада Цветан Трифонов - за 15. 

Решението на Съдийската комисия:

1. За цялостното му незадоволително представяне във въпросната среща и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 6 срещи главния съдия Таско Тасков.

2. За цялостното му незадоволително представяне и допускане на груба грешка, която влияе върху крайния резултат от срещата, и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 15 срещи асистент-съдията Цветан Трифонов. На същия е наложено и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на професионалните съдии.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА