БФС донякъде защити вандалите от "Левски" и "Ботев" (Пловдив), които вилняха по време на мача между двата тима в събота, който селекцията на Станимир Стоилов спечели с 2:0. Както вече стана ясно, Дисциплинарната комисия определи наказанието на "сините" и "канарчетата". Двата клуба ще играят следващите си домакинства при празни трибуни, а също така им бяха наложени и солени парични глоби.

След заседанието си от Дисципа изтъкнаха полицията като главен виновник за безредиците. Хората на Борислав Михайлов са изискали справка от МВР, тъй като 11 служители на реда са пострадали от двете агитки. Един от униформените е със счупена костица на ръка, а друг - с разкъсано ухо.

Дисциплинарната комисия смята, че полицията не си е свършила както трябва работата, тъй като е било допуснато на трибуните да се внесат 159 димки и 14 факли от агитката на "Ботев" и 43 димки и 15 факли от феновете на "Левски".

"Това не е нормално, говори за липса на организация и контрол. Определено полицията носи вина", заяви Юри Кучев, който е председател на Дисциплинарната комисия към БФС.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ