Националният селекционер на България Любослав Пенев даде официална пресконференция преди мача с Хърватия. Европейската квалификация е в петък (10 октомври) от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Камерата на БЛИЦ TV бе на пресконференцията и ви представя кадри.

"Вече 4-5 дни сме на лагер, готвим се доста комплексно срещу един от фаворитите в нашата група. Информацията, която ни беше предадена, съм сигурен, че играчите са я разбрали. Към момента в нашия лагер нещата са окей, много добре. Тренираме добре, готвим се за мача. Утре ще използваме нашите силни оръжия. Отборът е спокоен, уверен, мисли за мача. Готов съм със състава", заяви Любослав Пенев.

На въпрос, дали Николай Михайлов е готов за титуляр, Пенев коментира: "Всички, които попадат в групата, могат да бъдат и титуляри, и резерви. В процеса на работа решавам кои да започнат мача и кои трима, ако се налага да се направят смени, да влязат. За мен няма титуляри и резерви. Всички са с абсолютно еднакъв статут. Едни попадат в групата, други - не и така."

На въпрос, има ли напрежение, Пенев каза: "Не за първи път ще водя мач за квалификации. По принцип аз съм спокоен, може би малко по-темпераментен, но съм вътрешно спокоен и сигурен. Аз лично съм добре."

"Ние поставяме тактически задачи как да противодейства срещу целия отбор. Познаваме добре Хърватия, подготвили сме се и се надявам утре да направим добър мач".

На въпрос, дали играчите може да проявят прекален респект срещу съперника, Пенев отговори: "Не мисля. И предишните квалификации играхме срещу много силни отбори - срещу Италия, Чехия. Показахме добра игра, добро самочувствие, но и самочувствие с покритие. Това е, което ме интересува. Уважаваме съперниците, но не се страхуваме от никого.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ