Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров сподели, че няма никаква вина за раздялата с Илиан Илиев. Както е известно, Борето беше върнат на "Герена" именно по желание на варненеца, който обаче се раздели със "сините" и мястото му наследи Николай Митов. Борето сподели, че снощи ръководството и футболистите са отпразнували успеха с 2:1 над ЦСКА. Левскарите са запивали до ранни зори в дискотеката, в която дял има Иво Тонев.

"Когато всеки си върши работата, резултатите не закъсняват. Аз не съм забивал на никого в живота си нож в гърба. Това е много грозно. За човек се съди по работата, която върши", коментира в предаването "Зона спорт" по btv action Боримиров, относно информацията, че той е уволнил Илиан Илиев.

„Днес е почивен ден и можем да се насладим на победата над ЦСКА, но от утре отново започваме работа. Спечелихме най-вече с духа, себераздаването и желанието за победа. Поставените цели са такива – титла и Купа на България - че победата беше задължителна. Наистина завършекът на мача бе драматичен, но и много хубав, защото не дадохме шанс на ЦСКА да отреагира. На мен ми се искаше да вкараме гол рано през второто полувреме, когато още водехме с 1:0, и да си решим мача, но жегата не ни помогна. Ако дербито се бе играло в по-късен час, щеше да е по-добре. Здравето на футболистите е най-важно и трябва да се грижим за него", каза Боримиров.

„Празненството ни беше в тесен кръг – бяхме само ръководството и футболистите, никой друг. Големите празненства обаче ги оставяме за накрая, когато си свършим работата", добави шефът в "Левски".

„Последните няколко седмици отборът е по-спокоен и играе по-уверено. Занапаред ще се опитваме да анализираме и изчистваме своевременно грешките", каза бившият халф.

Той коментира представянето на Жоао Силва, който вкара победния гол в последната минута, донасяйки победата с 2:1 над ЦСКА - „Работата на централните нападатели е това. С головете, които е отбелязал досега, бих казал, че той е добър."

"Приказките за съдийството са пълни глупости. На такъв форум като Шампионска лига се допускат такива грешки напоследък, но не видях нито един президент или директор да скочи и да коментира реферите. Аз мисля, че изкуствено се създава напрежението. Единственият отговор, който можем да дадем, е с победи, както го направихме вчера с ЦСКА. Когато искаш да станеш шампион, трябва да побеждаваш преките конкуренти", каза още Боримиров.